Black Myth: Wukong is uitgesteld voor de Xbox. Dat wisten we al. Er gingen allerlei geluiden rond over dat dit te maken zou hebben met deals met uitgevers, of de Series S waar de game maar niet op zou willen draaien. Microsoft heeft nu eindelijk duidelijkheid gegeven over dat laatste. Het is niet vanwege de Series S.

De verwarring is wel te begrijpen. Op 7 juni werd een trailer van de game gepubliceerd waarin stond dat de Xbox-versie van de game uitgesteld was. PC en PlayStation bezitters konden vanaf 20 augustus 2024 met de game aan de slag terwijl de ontwikkelaar de game verder zou optimaliseren voor de Xbox. Een releasedatum voor die console zou volgen wanneer de game aan alle kwaliteitseisen van de ontwikkelaar zou voldoen. Insiders rolden over elkaar heen om maar te roepen dat het uitstel was vanwege de Series S waar de game niet op zou willen draaien.

Later sijpelden er ook geluiden door dat de game uitgesteld was vanwege een afspraak die met Sony gemaakt zou zijn. Microsoft hield in de tussentijd de kaken stijf op elkaar. Tot nu. In een interview met Paul Tassi van Forbes heeft een woordvoerder van Microsoft het volgende gezegd:

Zoals we eerder al hebben aangegeven kijken we erg uit naar de lancering van Black Myth: Wukong op de Series X|S en werken we samen met Game Science om de game naar onze consoles te brengen. We doen liever geen uitspraken over deals die door onze partners met andere platformen zijn gemaakt, maar we kunnen wel bevestigen dat het uitstel niet komt door de beperkingen van onze Xbox consoles.

Goed, dan kunnen we dat dus ook weer achter ons laten. Belangrijkste feit dat er overblijft is dat we op de Xbox dus nog altijd moeten wachten op deze game en dat het op dit moment onbekend is wanneer deze soulslike naar onze favoriete console komt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties