Schreven we gisteren nota bene nog hoe blij Bandai Namco was met de eerste verkoopdagen van DragonBall: Sparking Zero, hebben we vandaag minder nieuws. De uitgever zou namelijk bezig zijn met een flinke reorganisatie en daarbij een bijzondere methode toepassen om afscheid te nemen van personeel.

Bloomberg bracht namelijk deze week naar buiten van bronnen binnen het bedrijf te hebben vernomen dat verschillende projecten door de maker die bekend is van hits als Elden Ring en Tekken 8 zijn stopgezet en er er gereorganiseerd wordt. Bandai Namco Entertainment voegt zich hiermee bij een steeds langer wordende rij van bedrijven in de game-industrie die bezuinigen. Eerder waren onder andere Playstation, Ubisoft, EA en Microsoft al aan de beurt.

Maar de manier waarop dit zou gebeuren is opvallend. Conform de Japanse wet is het namelijk voor bedrijven moeilijk om werknemers te ontslaan. Om dit op te lossen zou Bandai Namco gebruik maken van ‘Oidashi Beya’ kamers. Deze zogeheten ‘ontslagkamers’ worden gebruikt om werknemers naar toe te sturen zonder ze eigenlijk iets te doen te geven. Het doel hiervan zou er van zijn om te zorgen dat medewerkers uit zichzelf ontslag nemen. Volgens Bloomberg zouden ondertussen 200 van de 1300 medewerkers hier naar toe zijn verplaatst.

Bandai Namco liet in een reactie weten werknemers niet onder druk te zetten om ontslag te nemen, maar gaf wel toe dat verschillende projecten stop zijn gezet. Deze medewerkers zouden daarom een tijd moeten wachten op hun volgende project en daarom zonder werk zitten. Welke projecten het precies om gaat is onbekend, maar volgens Bloomberg zijn in ieder geval games geannuleerd die te maken zouden hebben met karakters van de Naruto en One Piece franchise. Daarnaast zou ook een geheim Nintendo project gecancelled zijn.

Het blijft dus nog een beetje gissen wat er precies aan de hand is. Maar laten we hopen dat dit niet gaat leiden tot chaos bij de zoveelste getalenteerde game-ontwikkelaar. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties