Avontuur wacht in Tanuki: Pon’s Summer – Pon de postbode op zijn BMX

Tijdens de Xbox Tokyo Game Show 2024 werd Tanuki: Pon’s Summer voor het eerst aan de wereld getoond, waar we kennismaakten met Pon, een vastberaden kleine tanuki met een belangrijke missie.

In deze charmante game fiets je door vier sfeervolle Japanse dorpjes, lever je pakketjes af voor de dorpsbewoners en voltooi je unieke opdrachten en activiteiten. Het doel? Genoeg geld verzamelen om het lokale Tanuki-heiligdom te herstellen, net op tijd voor het Grote Tanuki-festival.

In de Japanse folklore staan tanuki bekend als slimme, maar sympathieke tricksters. In Tanuki: Pon’s Summer laat Pon zijn talenten echter vooral op de BMX zien. Spelers kruipen in de huid van Poon en scheuren door de dorpen, maken grind-trucs op rails en springen van dak naar dak terwijl ze de geheimen van deze schattige wereld ontdekt. De ontwikkelaars beloven tal van zijmissies en activiteiten waar altijd iets te beleven valt. In bovenstaande trailer zien we hier enkele voorbeelden van.

Post bezorgen, relaties onderhouden en een heiligdom herstellen

In Tanuki: Pon’s Summer beleef je het verhaal van Pon, een postbode die tijdens zijn werk een diverse groep dorpsbewoners ontmoet. Door de interactie met deze vriendelijke personages ontwikkel je diepere relaties, die worden beloond via een Loyaliteitskaart. Naast je postbode-taken zijn er talloze activiteiten om aan deel te nemen, zoals visserij, insectenvangen of sumoworstelen. De centrale verhaallijn draait om het herstellen van het Tanuki-heiligdom ter voorbereiding op een groot festival, waarbij Pon de afwezige beschermer moet vervangen.

Tanuki: Pon’s Summer wordt op de Xbox Series X|S uitgebracht. Een concrete releasedatum is vooralsnog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties