Fans van de populaire psychologische thriller-game Alan Wake kunnen hun hart ophalen, want de eerste uitbreiding, Night Springs, is vanaf vandaag beschikbaar!

Dit spannende nieuwe hoofdstuk brengt spelers terug naar het mysterieuze stadje Bright Falls, waar duistere krachten en bovennatuurlijke gebeurtenissen op de loer liggen. In de trailer kunnen we alvast een eerste indruk krijgen:

Night Springs maakt deel uit van de Expansion Pass, die ook de tweede uitbreiding, The Lake House, omvat. Deze laatste uitbreiding staat gepland voor release later dit jaar. Bereid je voor op nog meer mysterie, spanning en bovennatuurlijke wendingen!

Alan Wake 2 ontstijgt het eerste deel op elk vlak. De wereld is groter, het verhaal is veel indrukwekkender en de graphics zijn nu zo goed dat de sfeer nog beter is te voelen. De dynamiek van meerdere personages, de kwaliteit van voice acting en de vele soorten omgevingen zorgen voor een ervaring die je niet zo snel vergeet. Is de game dan perfect? Nee. Ik heb niet echt bugs ervaren, maar die grote groepen vijanden waren vaak frustrerend en de traagheid vind ik soms wel een dingetje. Ik heb de game onder de 20 uur weten te finishen maar het voelde eerlijk gezegd als 40 uur omdat het soms zo traag vordert. Hoewel het verhaal indrukwekkend is, wordt het allemaal op een gegeven moment ook wel echt moeilijk te volgen vind ik persoonlijk. Dan wordt er zo met dimensies geklooid, dat je de draad kwijt bent.
Onder aan de streep is de game steengoed en tilt het wat mij betreft het genre weer naar een hoger niveau. Niet alleen qua script, maar ook qua audiovisuele presentatie.

XBNL-review van Alan Wake II (2023)

Er is nog meer goed nieuws, met name voor de hoarders onder ons. Want, voor de verzamelaars zijn er ein-de-lijk(!) exclusieve fysieke edities beschikbaar voor pre-order. De Physical Deluxe Edition en de Physical Limited Collector’s Edition bevatten niet alleen de game, maar ook bonusinhoud en verzamelobjecten.

Voor meer informatie over de uitbreiding en de fysieke edities, bezoek alanwake.com. Alan Wake II: Night Springs is op 8 juni 2024 beschikbaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties