Wat een hitte! Maar ook, vakantie! Tenminste, voor velen onder ons. Maar wat moet je nou doen als je tijd over hebt? Gamen natuurlijk! Geen zin om geld uit te geven maar je hebt wel de Xbox Game Pass? Nou, goed nieuws, hieronder heb je een lijstje aan zomergames die je zo uit de Game Pass kunt vissen.

We hebben eigenlijk twee typen zomergames die door elkaar heen lopen in deze lijst. We hebben namelijk games die je een zomers gevoel geven tijdens het gamen, maar ook games die je mooi ff uit kunt spelen in de zomer doordat je ff flink de tijd hebt (en als je kids hebt, gooi ze naar buiten terwijl je zelf lekker binnen zit, of niet Jeff?).

Dat wil niet zeggen dat we dan allemaal games van 40+ uren aanraden, maar ook juist die mooie kortere games waar je lekker voor kunt zitten en misschien wel in één keer uit kunt spelen. Het is een diverse lijst, dus voor ieder wat wils. Vele genres passeren de revue.

We noemen 15 games en we gaan van ‘niet per se vakantiegevoel’ naar ‘virtuele zomer op je scherm, binnen met de airco aan’

15. Diablo 4

De meest voor de hand liggende koppeling met de zomer zou natuurlijk de hitte zijn. Die staat vandaag (31 graden) ongeveer gelijk aan de hel van Diablo 4. Deze iconische franchise biedt eindeloze uren verkenning en strijd tegen demonen. De zomervakantie is het perfecte moment om jezelf te verliezen in de diepe lore en uitdagende gameplay van Diablo 4 (in je eentje of lekker online met anderen). Met zijn indrukwekkende graphics en meeslepende verhaal brengt de game je naar een wereld vol mysterie en gevaar.

Of je nu speelt tijdens de warme zomerdagen of ’s avonds om de lange dagen af te sluiten, Diablo 4 biedt een rijke en bevredigende ervaring. De combinatie van actie, strategie en avontuur zorgt ervoor dat je altijd iets nieuws te ontdekken hebt. Het is nu sowieso wel een goed moment om nog ff te spelen want later dit jaar komt de eerste DLC uit genaamd Vessel of Hatred.

We waren zwaar onder de indruk van Diablo 4 en dat lees je hier.

14. Evil West

Evil West combineert het Wilde Westen met bovennatuurlijke elementen. Als cowboy vecht je tegen undead vijanden en demonen. De zomerse hitte is perfect om jezelf onder te dompelen in de stoffige wereld van het Wilde Westen. De intense (maar wel lekker laagdrempelige) gevechten en sfeervolle omgevingen maken Evil West een goede keuze voor de zomerdagen en om ‘ff te knallen’. Het is ook nog eens heel fijn dat je dit in co-op kunt spelen! Denk een beetje aan Gears of War gemixt met Bulletstorm. Oneliners vliegen je om de oren, maar het speelt ontzettend soepel! Verwacht geen verhaaltechnische hoogvlieger, maar wel een lekkere shooter!

Wil je meer weten over Evil West? Check dan de review op onze website.

13. Senua’s Saga: Hellblade 2

Ervaar het meeslepende en emotionele verhaal van Senua’s Saga: Hellblade 2. Deze game combineert prachtige graphics met een diepgaand verhaal dat je niet loslaat. De zomer is een goede tijd om eens even wat games van je backlog af te strepen. Senua’s reis en de visueel verbluffende wereld die Ninja Theory heeft gecreëerd is zeker een aanrader. Met zijn combinatie van psychologische horror en avontuurlijke gameplay biedt Hellblade 2 een intense maar mooie ervaring die perfect is voor die vrije dagen in je zomervakantie! De game is aan de korte kant, maar lang genoeg om je te overtuigen van de kwaliteit (8 uurtjes).

Je kon Rik opvegen na het uitspelen van Hellblade 2. Hij was zo onder de indruk van de game, dat hij pardoes het ultieme cijfer gaf in zijn review.

12. Still Wakes the Deep

Voor degenen die van spanning en mysterie houden (en van ongegeneerd plat Schotse voice acting), biedt Still Wakes the Deep een korte maar intense ervaring. Dit horror-avontuur speelt zich af op een olieplatform in de zee. Het begint heel vredig met je collega’s en hele grappige gesprekken, maar later gaat alles fout door een mysterieuze kracht die de boor raakt van het platform. Terwijl je door de donkere en claustrofobische gangen van het platform beweegt, krijg je zo nu en dan (simpele) puzzels en vlucht je weg van de krachten die op jou jagen. Je hebt deze game na een uurtje of 5 wel uit, maar het is echt een aanrader! Ook lekker om even die games van je backlog af te strepen natuurlijk.

11. Octopath Traveler 2

Octopath Traveler 2 biedt een epische reis door een prachtig vormgegeven 2.5D wereld vol nostalgische pixelkunst en moderne RPG-mechanics. Deze game neemt je mee op een reis door diverse seizoenen en regio’s, waardoor het een ideale keuze is voor de lange zomerdagen. Met acht unieke verhaallijnen, elk met zijn eigen held en verhaal, biedt Octopath Traveler 2 een rijke en gevarieerd verhaal (achievement hunters, succes hiermee). De sfeervolle muziek brengt de werelden tot leven, perfect voor wanneer je even wilt wegdromen in een andere tijd en plaats (i.p.v. schreeuwende kinderen op trampolines buiten omdat ze zich vervelen). Het spel biedt de perfecte balans tussen strategie, avontuur en verhaalvertelling.

Onze redacteur Rik vertelt in zijn review waarom jij deze game op moet pakken.

10. Flintlock: The Siege of Dawn

Ga op avontuur in Flintlock: The Siege of Dawn, een game die magie en technologie op unieke wijze combineert. Deze actie-RPG laat je vechten en geheimen ontdekken in een uitgestrekte, open wereld. De zomervakantie is het perfecte moment om jezelf te verliezen in de intense gevechten en strategische uitdagingen die Flintlock biedt. De rijke lore en dynamische gameplay zorgen ervoor dat je steeds meer wilt ontdekken. Of je nu overdag speelt om de hitte te vermijden of ’s avonds om de lange zomerdagen af te sluiten, Flintlock: The Siege of Dawn biedt een meeslepende ervaring vol (lichtelijk Souls) actie en avontuur.

Lees hier onze review van Flintlock: The Siege of Dawn.

9. Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes

Eiyuden Chronicles brengt je een klassieke JRPG-ervaring, perfect voor de lange zomervakanties. Met een diepgaande verhaallijn en uitgebreide gameplay kun je jezelf volledig verliezen in deze wereld. Het spel biedt kleurrijke omgevingen, meeslepende muziek en een cast van memorabele personages die je avontuur tot leven brengen. Of je nu een doorgewinterde JRPG-fan bent of nieuw bent in het genre, Eiyuden Chronicles biedt een rijke en bevredigende ervaring die ideaal is voor de warme zomeravonden. De combinatie van strategische gevechten, verkenning en karakterontwikkeling zorgt ervoor dat je altijd iets nieuws te ontdekken hebt.

Gastreviewer Michael ging met deze game aan de slag en zijn bevindingen lees je hier.

8. Lightyear Frontier

Lightyear Frontier biedt een unieke mix van boerderijbeheer en sci-fi avonturen. Bouw en beheer je eigen boerderij op een buitenaardse planeet terwijl je geniet van de rustige zomerdagen. Deze game is perfect voor wie op zoek is naar een ontspannende, maar toch boeiende ervaring. Plant gewassen, ontwikkel en upgrade door nieuwe technologie en geniet van het rustige ritme van het boerenleven in de zomer. De combinatie van landbouw en verkenning zorgt voor een lekker relaxende en zomerse gameplay-ervaring.

7. LEGO 2k Drive

Ervaar epische autowedstrijden in 2K Drive! Deze game biedt een intense LEGO race-ervaring met een breed scala aan auto’s en banen om te verkennen (uiteraard kan je alle auto’s zelf bouwen). De zomerdagen zijn perfect om door virtuele steden en landschappen te scheuren, waarbij je je skills tot het uiterste test. Met de vrolijke graphics zorgt 2K Drive ervoor dat je de wind door je LEGO haren voelt terwijl je de tegenstanders ver achter je laat. Heb je kids of wil je met vrienden spelen? Dan is het een leuke game om samen op te pakken, zowel offline als online.

Lees hier onze review van deze LEGO racer.

6. Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 hoort misschien wel gewoon op de eerste plek in combinatie met deel 3. Deze Horizon delen van Forza geven je direct een vakantiegevoel. Racen in prachtige zonnige omgevingen vergezeld door de heerlijke nummers die je door de speakers hoort pompen. In de game rij je door allerlei biomen (woestijn, jungle, strand) en moet je festivals voltooien. Met Forza Horizon 3 en 5 is je vakantie gewoon prima thuis te organiseren. Cocktailtje ernaast, let’s go!

Lees hier de review van Jeff die bij voorbaat al een 10 geeft aan Forza Horizon games.

5. The Quarry

Voor degenen die van spanning en mysterie houden, biedt The Quarry een thriller ervaring. Dit interactieve horror-avontuur speelt zich af in een zomerkamp, waar jouw keuzes het lot van de personages bepalen. De game dompelt je onder in een verhaal vol intriges, ideaal voor de warme zomeravonden. Terwijl je door het kamp navigeert, zal je geconfronteerd worden met allerlei plottwists en uitdagingen. De sfeer en de meeslepende verhaallijn maken The Quarry een perfecte game om te spelen wanneer de avond valt en de temperatuur daalt.

Check hier onze review van The Quarry van onze horrorexpert Renco.

4. Shadow of the Tomb Raider

Mexico staat nog op mijn bucket list voor reizen, maar gelukkig krijg je al enigszins iets mee van de cultuur in Shadow of the Tomb Raider. De game neemt je namelijk mee op een epische reis door de dichte jungles en oude ruïnes van Midden- en Zuid-Amerika. In deze zomerse hitte is het perfect om samen met Lara Croft mysterieuze tempels te verkennen. De prachtige omgevingen en het verhaal zorgen ervoor dat je volledig wordt ondergedompeld in dit avontuur. Perfect voor de zomeravonden wanneer je even wilt wegdromen in een exotische setting (of wegdromen van Lara, mag ook).

Ben je benieuwd waarom ik deze game een 9.4 gaf? Lees hier de review.

3. Dead Island 2

Ervaar de zomerse apocalyps met Dead Island 2, een game die je meeneemt naar een door zombies overspoelde versie van Californië. De levendige en zonnige omgevingen vormen een scherp contrast met de zombies die je moet verslaan. Terwijl je door de stranden en steden navigeert, biedt de game een mix van actie en overleving die perfect is voor de zomervakantie. Dead Island 2 zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit, terwijl je geniet van de zomerse sfeer. Weet je wat ook leuk is? Deze game kan je mooi in co-op spelen tot 3 spelers!

Wil je uitgebreid lezen over deze game? Check dan hier onze review.

2. Another Crab’s Treasure

Duik in de zomerse onderwaterwereld van Another Crab’s Treasure. Deze charmante en kleurrijke game laat je de diepten van de oceaan verkennen als een krab op zoek naar schatten. De avontuurlijke gameplay en toegankelijkheid van het Souls genre maken het een perfecte keuze voor de warme zomerdagen. Terwijl je schelpen en andere kostbaarheden verzamelt, baan je jezelf een weg op zoek naar de schelp die een haai van jou heeft afgepakt. De nostalgische (bijna een beetje Nintendo 64-achtig qua opzet van de wereld), speelse en creatieve benadering van het spel zorgt ervoor dat je je urenlang kunt vermaken. Ideaal als zomergame!

Wil je meer weten over deze Game Pass parel? Lees dan hier de review van onze community member DM4S!

1. Dungeons of Hinterberg

Verken de prachtige Alpen in Dungeons of Hinterberg, een avontuurlijke RPG waarin je betoverende landschappen en mysterieuze dungeons ontdekt. Deze game neemt je mee naar heerlijke serene bergtoppen en dungeons vol geheimen, ideaal voor de warme zomermaanden. Terwijl je door schilderachtige dorpjes loopt en uitdagende puzzels oplost, biedt het spel een welkome afwisseling tussen dungeons crawling en sociale relaties bouwen met de personages uit het dorp.

Met zijn mega authentieke visuele stijl (hoewel de poppetjes op Mii’s lijken) en meeslepende gameplay, zorgt Dungeons of Hinterberg ervoor dat je je uren kunt verliezen in een wereld vol avontuur en mysterie. Perfect voor de avonden waarop je even wilt ontsnappen aan de realiteit en de koele bries van de virtuele Alpen wilt voelen. Ben je geïnteresseerd in een soort cozy game meets dungeon crawling? Dan is Dungeons of Hinterberg de perfecte game voor jou!

Uiteraard kun je nog meer lovende woorden over deze game lezen in de XBNL-review van onze gastreviewer Davy. Je leest zijn review van Dungeons of Hinterberg hier.

Wat is Xbox Game Pass?

Je kunt op twee manieren games op je Xbox spelen. Uiteraard kun je een game kopen. Dat kan zowel een fysiek exemplaar of een digitaal exemplaar zijn. De fysieke games koop je in de winkel en dan krijg je de game op een disc mee. De digitale games koop je in de Microsoft Store, waarna de game aan jouw account gekoppeld wordt.

Xbox Game Pass biedt een andere optie om games te spelen. Je koopt een abonnement waarvoor je maandelijks betaalt. Er zijn drie Game Pass abonnementen beschikbaar: Xbox Game Pass Core, Game Pass voor pc en Xbox Game Pass Ultimate (console en pc). De prijzen varieren. Core kost je 7 euro per maand, pc voor 12 euro en beide (Ultimate, consoles en pc) voor 18 euro waarbij je bij die laatste ook echt toegang hebt tot alle games. Met Game Pass Core krijg je niet direct toegang alle games in de Game Pass helaas.

Je kunt de Game Pass vergelijken met Netflix of Disney+. Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die vervolgens voor 6 tot 12 maanden te spelen zijn. De games die door de Xbox Game Studios gemaakt worden blijven in de Game Pass te spelen. Daarnaast zien we dat games ook regelmatig in Game Pass terugkeren. Het is een enorm goede deal, vooral voor diegenen die verschillende soorten games spelen of voor gezinnen met kinderen. Je kunt hier een lijst vinden met alle games die beschikbaar zijn.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
1 maand geleden

Mijn persoonlijke beste 15 (in willekeurige volgorde)
– Lords of the Fallen
– Evil West
– Starfield
– Grounded
– Star Wars Jedi Survivor
– Palworld
– The Callisto Protocol
– Resident Evil 2 & 3
– Atomic Heart
– Control
– Assassins Creed Valhalla
– Monster Hunter Rise
– Dead Island 2
– Far Cry 5 & 6
– Prey

Ambassador
Ambassador
1 maand geleden
Antwoord aan  Niels

Nee heb expres geen volgorde aangehouden. Maar dat had ik er ook al bij vermeld. En Monster Hunter is wel leuker met vrienden, alleen vond ik er ook niet veel aan.

Ambassador
Ambassador
1 maand geleden

Waarom is mijn vorige bericht niet geplaatst?

Ambassador
Ambassador
1 maand geleden
Antwoord aan  Niels

Ja en kreeg “waiting for approval” en vervolgens zag ik niks meer

Rik
Beheerder
Rik
1 maand geleden
Antwoord aan  Ambassador

Was kennelijk als spam aangeduid. het is nu geplaatst.

Ambassador
Ambassador
1 maand geleden
Antwoord aan  Rik

Thnx Rik!