De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb, of pareltjes die op de plank liggen om gespeeld te worden. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Ook op andere platformen, zoals de PlayStation, Switch en Steam Deck, is er werk aan de winkel! Tijd om met de enorme stapel backlog games af te rekenen!

En hoppppaaaaa! Game nummer 40 van dit jaar is een feit, waarmee ik mijn goede voornemen behaald heb! En geheel in stijl, zou ik willen zeggen, want voor de credits van nummer 40 heb ik een franchise uit de kast getrokken, waarmee gaming voor mij ooit begon, namelijk Super Mario Bros. Wonder.

Super Mario Bros. Wonder heb ik zo af en toe sinds de release gespeeld en uiteraard ook behoorlijk wat levels met mijn kids meegespeeld. Het is de perfecte game om zo tussendoor een uurtje van te genieten. Hoewel ik denk dat je eindeloos Mario kunt blijven spelen, hebben de meeste Mario-games echter ook een duidelijk begin, midden en eind. Zo ook Super Mario Bros. Wonder, en dus de noodzaak om in ieder geval de aftiteling even te zien en de vrolijke wereld uit de klauwen van Bowser te redden. Inmiddels heb ik na 25 uur spelen de credits van de game gezien. Was het weer de moeite waard?

Wat voor soort game is Super Mario Bros. Wonder?

Super Mario Bros. Wonder is een platformgame die deel uitmaakt van de iconische Super Mario Bros.-franchise. Het spel werd uitgebracht op 20 oktober 2023 voor de Nintendo Switch en markeert een nieuwe richting voor de serie. Het spel is ontwikkeld door Nintendo EPD en staat bekend om zijn kleurrijke en levendige wereld, gevuld met creatieve uitdagingen en verrassingen die typisch zijn voor Mario-games.

Met Super Mario ben ik in de jaren ’90 opgegroeid. In de basis zijn de meeste Super Mario Bros.-games hetzelfde: er gebeurt iets met een van onze vrolijke vrienden en we moeten hen gaan redden. De game bestaat vervolgens uit werelden, zoals een ijswereld, een lavawereld of bosgebieden. Iedere wereld kent levels die al platformend verslagen moeten worden. Ik denk dat ik in de afgelopen 30 jaar wel tienduizenden keren op de smoezelige hoofdjes van Goomba’s gesprongen ben. Het blijft me verbazen hoe Nintendo deze franchise en haar relatief eenvoudige concept al meer dan 30 jaar aantrekkelijk weet te houden. Super Mario Bros. Wonder vormt hierop geen uitzondering.

Hoewel Super Mario Bros. Wonder in de basis exact doet wat we al decennia van Super Mario gewend zijn, heb ik er toch weer de tijd van mijn leven mee gehad. Met name vond ik het in Super Mario Bros. Wonder verfrissend om nieuwe skills vrij te spelen, zoals hoger kunnen springen of het kunnen afvuren van een grijphaak. Door voorafgaand aan ieder level zelf een extra skill te kiezen, heeft de game meer uitdaging en verdieping gekregen. Ook nodigt het uit om de levels nog meer te gaan verkennen. Met het toevoegen van skills heeft Nintendo deze Super Mario-game van een metroidvania-sausje voorzien wat me uitstekend bevallen is.

Credits

Super Mario Bros. Wonder is de perfecte game voor jong en oud. Vrolijke en kleurrijke werelden, uitdagende platformacties, een wonderlijke wereld om te verkennen en heerlijke ouderwetse co-op actie. Super Mario Bros. Wonder heeft het allemaal en meer, mede door het toevoegen van een hele reeks aan nieuwe skills, waarmee er nog meer te ontdekken valt. De game van Nintendo is zonder twijfel de moeite waard om tot de credits te spelen.

Met het rollen van de credits van Super Mario Bros. Wonder, is mijn persoonlijke goede voornemen behaald om 40 games in 2024 uit te spelen. Aangezien het jaar nog niet afgelopen is en er nog genoeg games op de backlog staan, komen er hopelijk nog genoeg van dit soort artikelen aan. Kortom, we rollen gewoon nog ff door. Eind van het jaar 60 games van de backlog? Roept u maar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties