De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

We rollen lekker door met de credits. Deze week is Suicide Squad: Kill the Justice League aan de beurt. De game van Rocksteady werd eerder dit jaar uitgebracht en niet al te best ontvangen. Toch zijn er ook veel spelers die uit deze co-op game de nodige lol weten te halen. Hoogste tijd dus om deze game zelf ook gespeeld te hebben. Was het de moeite tot de credits waard? Mwah, ik heb betere games dit jaar gespeeld.

Wat voor soort game is Suicide Squad: Kill the Justice League?

Suicide Squad: Kill the Justice League is een action-adventure game ontwikkeld door Rocksteady Studios, bekend van de Batman: Arkham-serie. De game speelt zich af in een open wereld die de stad Metropolis omvat, die door de schurken uit het DC-universum wordt belegerd. Het verhaal draait om de Suicide Squad, bestaande uit Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang en King Shark, die gedwongen worden samen te werken om een dreiging van de Justice League het hoofd te bieden. De leden van de Justice League zijn onder invloed van een kwaadaardige kracht, waardoor ze tegen de mensheid strijden. Het doel van de Suicide Squad is om de Justice League te verslaan en de stad te redden.

Wat betreft de gameplay, biedt de game een combinatie van actie combat, puzzelelementen en dat alles met een sterke focus op coöperatieve multiplayer. Spelers kunnen kiezen uit de vier personages, elk met unieke vaardigheden en speelstijlen. Elk personage beschikt over speciale aanvallen en gadgets die je kunt gebruiken om de vijanden te verslaan. Daarnaast zijn er elementen van verkenning en missie-gebaseerde taken die de open wereld van Metropolis verkennen, en de game legt ook nadruk op het verzamelen van upgrades en het verbeteren van vaardigheden. Na het uitspelen van de verhaallijn, die ongeveer 10 tot 15 uur duurt, kunnen spelers met de endgame aan de slag. In de endgame draait het vooral om het verzamelen van betere loot voor de personages.

Credits

Suicide Squad: Kill the Justice League weet een leuk verhaal te brengen, fantastische cinematics en bij vlagen hilarische dialogen die voor een grijns op mijn gezicht hebben gezorgd. Toch ben ik zeer gematigd enthousiast over deze game, en dat heeft alles met de gameplay te maken. De gameplayloop kent zeer weinig variatie; de shooter-actie voelt niet lekker aan en de game brengt over de gehele linie weinig creativiteit. De wereld in Suicide Squad komt nauwelijks tot leven, voelt enorm leeg aan en nodigt totaal niet uit om te verkennen. Daarbij heb ik mij bijzonder gestoord aan de stroeve controls en het voortbewegen in de wereld.

De reden dat ik Suicide Squad: Kill the Justice League heb uitgespeeld, is vooral omdat ik deze samen met redacteuren Rob en Matthew kon spelen. De game is prima tijdverdrijf als je ’s avonds laat gezellig in een party zit, maar verwacht geen hoogvlieger. Al met al kan ik echter niet met volle overtuiging zeggen dat je deze game tot de credits moet spelen. Misschien, als je net als ik de game voor een tientje uit de budgetbak weet te vissen, een gezellig groepje hebt en er echt niets anders te spelen is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties