Remedy Entertainment gaat Control 2 zelf uitgeven in samenwerking met Annapurna Interactive. Maar er komt meer aan, waaronder Alan Wake op het witte doek!

Ontwikkelaar Remedy Entertainment werkt momenteel aan verschillende projecten, waaronder Control 2. Na het verwerven van de rechten op de Control-franchise van uitgever 505 Games, publiceert Remedy Entertainment nu zelf Control 2. Ze werken hiervoor samen met Annapurna Interactive om dit zelf uit te geven, waarbij Annapurna ook helpt bij de ontwikkeling en productie van film- en tv-versies van Alan Wake en Control.

Remedy Entertainment, de Finse studio achter unieke games, zet hiermee een gedurfde stap richting multimedia. Donderdag kondigde Remedy aan samen te werken met Annapurna Interactive. Dit partnerschap stelt Remedy in staat om Control 2 zelfstandig uit te brengen, mede dankzij gezamenlijke financiering door Annapurna Interactive.

Bovendien krijgt de studio de kans om hun geliefde universums van Alan Wake en Control naar het witte doek en tv-schermen te brengen. We weten allemaal dat deze franchises daar natuurlijk mega geschikt voor zijn, zeker met Alan Wake 2 waar je al scènes zag die door echte acteurs werden gespeeld.

“Bij Remedy focussen we ons op waar we goed in zijn: het maken van games die de industrie veranderen en ons wereldwijd erkenning hebben gebracht. Nu is het tijd om onze geliefde franchises naar een nog groter publiek te brengen via film, tv en meer,” zegt Tero Virtala, CEO van Remedy Entertainment.

“In Annapurna hebben we de perfecte partner gevonden die onze passie voor meeslepende verhalen deelt. We kijken ernaar uit om onze werelden en personages tot leven te zien komen in nieuwe media dankzij deze unieke deal.”

Een slimme zet van Remedy om hun impact te vergroten

Het afgelopen jaar was sterk voor Remedy Entertainment. De lancering van Alan Wake 2 was een groot succes en werd hun snelst verkopende game ooit, al moet de winst nog volgen (oeps). Annapurna is al actief in zowel games als film en tv, en vormt daarom de ideale partner voor Remedy’s visie. Slechts weinig gameontwikkelaars benaderen hun werk met een filmische insteek zoals Remedy dat doet. Alan Wake 2 is misschien wel het meest filmische gameproject dat we ooit hebben gezien, compleet met een korte film die je in de game zelf kunt bekijken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties